Plăți pe schema de ajutor HORECA începând de luni 20 decembrie și șanse mari de sprijin și în 2022

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului Constantin-Daniel Cadariu a declarat că începând de pe 14 decembrie, s-au transmis acordurile de plată pentru programul HoReCa, în timp ce plățile se vor face de luni, 20 decembrie.
”Suma totală alocată pentru această schemă este de 2,5 miliarde de lei, iar totalul aplicanţilor a fost peste 10.000. După analiză, a fost acceptat un număr de 8.300 de antreprenori”, a afirmat ministrul, la emisiunea Talk News de la Profit TV, precizând că pentru HoReCa este prevăzut un ajutor de 20%, diferenţa dintre cifra de afaceri din 2019, faţă de cea din 2020.
„Anul acesta va fi plătită suma de 1 miliard de lei către antreprenorii din HoReCa, urmând ca la începutul anului viitor să fie plătită şi diferenţa de aproximativ 1,2 miliarde de lei, în conformitate cu numărul dosarelor depuse şi aprobate”, a mai spus Constantin-Daniel Cadariu.

O alta stire importanta este legata de schema de ajutor HORECA ce ar putea fi reluată din 2022.
Într-o declarație televizată, ministrul Daniel Cadariu, a precizat că reprezentanții din domeniul turismului au semnalat că afacerile au avut de suferit și în 2021 din cauza măsurilor impuse împotriva coronavirusului si ca se ia în considerare o a doua etapă a schemei de ajutor pentru domeniul ospitalier.

”Ca un element de noutate – în discuţiile cu cei din domeniul turismului ne-au semnalat faptul că şi în anul 2021, prin măsurile de restricţie impuse de evoluţia acestui virus au fost afectaţi. Este motivul pentru care avem în vedere şi luăm în considerare ca în cursul anului viitor să ne gândim la etapa a doua a schemei de ajutor HoReCa, funcţie şi de posibilităţile bugetului. Mă gândesc undeva după rectificarea de la jumătatea anului”, a declarat, miercuri seară, la TVR 1, ministrul Daniel Cadariu.
”Asta este cerinţa, asta analizăm. Este o ipoteză de lucru foarte probabilă. Nu vreau să avansez certitudini, ci doar faptul că ni s-a semnalat acest lucru şi aveam în vedere pentru a doua jumătate a anului 2022. Funcţie de cum va merge şi economia, dar şansele sunt mari”, a mai declarat Cadariu.

EN RO