Peste 80% dintre turistii care vin la agentia TUI Travel Center cu vouchere de vacanta vor sa mearga pe litoral in varf de sezon, chiar daca trebuie sa plateasca in plus

Potrivit unui studiu efectuat de TUI TravelCenter, peste 80% dintre romanii intrati in agentiile TUI TravelCenter, cu vouchere de vacanta vor bilete pe litoral in varf de sezon, cand sunt cele mai mari tarife, si sunt dispusi ca, pe langa tichet, sa plateasca si un cost suplimentar pentru a-si putea achita sejurul dorit.
Pentru a se incadra in valoarea voucherului de vacanta, de 1.450 RON, o familie formata din doi adulti si un copil isi poate permite doar 3-4 zile de cazare cu mic dejun intr-un hotel de 3 stele de pe litoral sau de la munte.
Din totalul romanilor care intra cu vouchere de vacanta in agentiile de turism, peste 80% vor sa mearga pe litoral, iar ceilalti prefera fie statiuni balneare, fie sejururi la munte.
Marea majoritate a celor care nu prefera litoralul solicita pensiuni in zone agroturistice din Delta Dunarii, Maramures, Moldova, Bucovina, Transilvania si Cazanele Dunarii.
Din studiul TUI TravelCenter, 40% dintre romanii care vin cu vouchere in agentiile de turism nu vor ca vacantele pe care le cumpara sa depaseasca suma de 1.450 RON, 50% dintre ei sunt dispusi sa plateasca in plus, pana la 500 – 600 RON pe un sejur, iar 10% platescu cu 1.500 RON mai mult fata de valoarea tichetelor. In medie, insa, pentru ca aleg sa plece o saptamana la mare, la munte sau in Delta in varf de sezon, turistii platesc cu 31% in plus fata de valoarea voucherelor de vacanta detinute.
Turistii ar trebui sa stie ca din agentie pot cumpara orice vacanta la orice hotel/pensiune din Romania, iar tarifele din agentii sunt mai bune decat cele de receptie ale hotelurilor si pot rezerva, practic, orice hotel/pensiune licentiate din Romania, chiar daca aceastea, poate, nu accepta tichete de vacanta.

Source: Profit

EN RO