Marriott International va renunta la paiele si betisoarele pentru amestecat confectionate din plastic

Marriott International, prezent si in Romania, va renunta la paiele si betisoarele pentru amestecat confectionate din plastic in cele peste 6.500 de proprietati pe care le detine la nivel global.
Potrivit companiei, mutarea va reduce, anual, numarul de paie de plastic folosite cu 1 miliard de bucati. In cazul betisoarelor pentru amestecat ceauri si cafea, consumul se va reduce cu 250 de milioane de bucati anual.
Marriott International detine peste 6.500 de proprietati in 127 de tari si cel mai larg portofoliu de branduri hoteliere din industria globala de profil.
Articolele din plastic de unica folosinta, precum paiele pentru bauturi, farfuriile, dar si betisoarele pentru curatarea urechilor, ar putea fi interzise in Uniunea Europeana, potrivit unor noi norme in vederea reducerii deseurilor din plastic.
Comercializarea recipientelor din plastic pentru bauturi va fi permisa, potrivit acelorasi norme, doar daca dopurile si capacele acestora raman atasate de corpul recipientului.
In contextul in care cantitatea de deseuri daunatoare din plastic in mari si oceane continua sa creasca, Marea Britanie a anuntat deja ca vrea sa interzica paiele de plastic, iar McDonald`s si Starbucks au anuntat ca vor incepe sa renunte la paiele din plastic in favoarea unor alternative mai ecologice.

Source: Profit

EN RO