OPTBR avertizeaza că industria balneară și de SPA din România riscă falimentul

Imagine de Nico H. de la Pixabay

Industria balneară și de SPA se pregătește să închidă porțile stațiunilor balneare și să trimită acasă specialiștii din domeniu, dacă măsurile de redeschidere nu vor fi adoptate “foarte curând”, avertizează reprezentanții Organizației Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR).

Aceștia au precizat că peste 60% din companiile acestei industrii nu vor supraviețui până la sfârșitul acestui an.

În acest moment riscăm ca zecile de milioane de euro investiți în ultimii ani în această industrie, toate eforturile de revitalizare a balneologiei românești și dezvoltarea a unui sistem de SPA la nivel european să se piardă, atât pentru bugetul României, cât și pentru specialiștii noștri apreciați în întreaga lume, a declarat Nicu Rădulescu, președintele OPTBR.

Reprezentantul OPTBR a precizat că, România, țara cu cele mai bogate resurse balneare din Europa, rămâne închisă în acest moment, fără a putea să folosească elementele sale naturale.

Hotelurile din stațiunile balneare având facilitățile balneare și spa, inclusiv piscinele interioare, închise încă din luna martie, acestea neputând să desfășoare activitatea fără profilul lor specific pentru care erau căutate înaintea pandemiei.

EN RO