Investiție de 37 mil. RON într-o bază de tratament in județul Vrancea

Imagine de Nico H. de la Pixabay

O bază de tratament cu ape minerale va fi construită în comuna Vizantea-Livezi din județul Vrancea, în urma unui proiect în valoare de peste 37 mil. RON, derulat de Compania Națională de Investiții.

Baza va beneficia de o clădire cu săli destinate tratamentului balneo, săli de electroterapie, fizioterapie, băi la cadă, piscină interioară, cu un cupaj de ape minerale, atât pentru agrement, cât și pentru kinetoterapie, restaurant, spații de cazare, piscină exterioară de agrement și tratament, vestiare, toalete etc. Baza de tratament va avea o capacitate de cazare de circa 400 de locuri pentru tratament și aproximativ 60 de locuri de cazare.

Proiectul, în valoare de 37.516.152,49 RON, va fi realizat prin subprogramul ”Alte obiective de interes public sau social în domeniul construcțiilor” din cadrul Programului național de construcții de interes public sau social (PNCIPS), derulat de Compania Națională de Investiții, instituție aflată sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Lucrărilor Publice.

Durata de realizare a investiției este de 26 de luni, dintre care 24 de luni sunt pentru execuție și 2 luni – pentru proiectare. Proiectul a fost realizat în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Vrancea și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vrancea, pentru a fi autorizat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Sănătății, astfel încât pacienții să poată beneficia de proceduri și în baza unor bilete de tratament.

EnglishRomanian