One United Properties a achiziţionat trei clădiri din Bucureşti

One United Properties, dezvoltator imobiliar de proiecte rezidenţiale, birouri şi mixte, a achiziţionat trei clădiri istorice din Bucureşti. Compania vrea să renoveze complet cele trei clădiri şi ulterior, va decide utilitatea acestora, rezidenţială, hotelieră sau ambele.

Cele trei clădiri sunt situate pe strada Academiei nr. 19, 21 şi 23, lângă Teatrul Odeon şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”. Valoarea tranzacţiei se ridică la 3,73 mil. EUR, iar valoarea brută de dezvoltare este estimată la 35 de mil. EUR.

Suprafaţa totală a terenului este de aproximativ 1.300 mp, iar suprafaţa totală construita este de 7.100 mp. Dezvoltatorul intenţionează să renoveze complet cele trei clădiri istorice, ca parte a strategiei sale de sustenabilitate de a investi în regenerarea urbană a monumentelor istorice abandonate şi repunerea acestora în circuitul public.

În 2021, One United Properties a investit pentru prima dată în restaurarea unor monumente istorice, în urma achiziţiei Casei Braikoff. Clădirea istorică este în curs de renovare completă şi va fi cunoscută sub numele de One Athénée. În plus, în martie 2022, One United Properties a achiziţionat fosta fabrică Ford, situată în cadrul One Floreasca City, care va fi restaurată şi transformată într-un spaţiu de retail, One Gallery.

Între 2023 şi 2024, One United Properties estimează investiţii de minimum 70 mil. EUR în regenerarea urbană a unor monumente istorice din Bucureşti, cu scopul de a proteja şi regenera patrimoniul cultural al capitalei României.