Radisson Blu din Cluj-Napoca se extinde

Hotelul de 5 stele Radisson Blu, de lângă Cluj Arena, se extinde în partea de est cu un corp de clădire cu două niveluri de subsol, parter, mezanin, opt etaje întregi și unul retras.

La subsolul se vor prevedea parcări auto, precum și spațiile tehnice necesare funcțiunilor propuse. Se mai propune ca aleea existentă, cu acces din str. George Coșbuc să fie reabilitată cu dalaj înierbat și să fie folosită pentru accesul de serviciu și intervenție în cazul evenimentelor excepționale care presupun închiderea traficului auto pe Aleea Stadionului.

Odată cu realizarea noului corp de clădire, preponderent din sticlă, hotelul va avea 25 de camere noi, pentru care vor fi desemnate 20 de noi locuri de parcare, în al doilea nivel de subsol.

Extinderea hotelului vine după ce proprietarul afacerii, compania Winners First, a câștigat un proces cu Primăria Cluj-Napoca, prin care a obținut ca terenul de 5.697 mp.

Radisson Blu Cluj-Napoca, primul hotel de cinci stele din oraș sub un brand internaţional, a fost inaugurat anul acesta, dezvoltat de Winners Park Invest, companie controlată indirect de Horia Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania. Investiţia totală s-a ridicat la 22 mil. EUR. Unitatea turistică are 149 de camere, de șase tipuri, un restaurant internațional, terasă, o grădină, un bar cosmopolit, șase săli de conferințe și una ballroom, de 300 de persoane. Investiția se ridică la 130 mii EUR pe cameră.