HR Group a preluat hotelul Vienna House Easy Airport Bucharest

HR Group, compania omului de afaceri Ruslan Husry, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din Germania, intră pe piața hotelieră românească prin preluarea hotelului de patru stele Vienna House Easy Airport Bucharest, fostul Angelo, din apropierea aeroportului Otopeni, după o tranzacție cu compania austriacă Vienna House Capital și compania thailandeză U City PCL.

HR Group, înființat de omul de afaceri Ruslan Husry în 2008 și deținut integral de acesta, a ajuns la peste 145 de hoteluri, cu circa 25.000 de camere, în 10 țări, după ce a cumpărat toate proprietățile Vienna House de la Vienna House Capital și U City.

În 2017, când proprietarii austro-thailandezi ai Vienna House au cumpărat 8 hoteluri, reprezentând jumătate din portofoliul imobiliar al grupului austriac Warimpex, printre care și hotelul românesc Angelo, tranzacția a fost estimată la circa 180 mil. EUR.

În paralel cu această tranzacție, Wyndham Hotels & Resorts, cea mai mare companie hotelieră din lume, ca număr de unități afiliate, a plătit celor de la HR Group 44 mil. EUR pentru achiziția brandului Vienna House, care cuprinde 40 de hoteluri cu peste 6.000 de camere.

După achiziție, hotelurile Vienna House au fost redenumite Vienna House by Wyndham. Proprietatea din Otopeni se numește acum Vienna House Easy by Wyndham Bucharest Airport. Hotelul românesc are 177 de camere, 4 săli de conferințe și a fost inaugurat în 2001. În 2008 a trecut prin prima renovare și extindere, după care în 2019 a mai trecut printr-un proces de renovare, care a costat 1,7 mil. EUR.

În calitate de operator multibrand, HR Group are parteneriate cu grupuri hoteliere importante, precum Accor, Wyndham, Dorint Hotels & Resorts, Hyatt, Marriott, Hilton și Deutsche Hospitality.