Ocna Șugatag a fost declarată stațiune turistică de interes național

Ocna Șugatag din județul Maramureș a fost atestată ca stațiune turistică de interes național, potrivit unei Hotătâri aprobată joi în Guvern, alături de 12 localități care au fost atestate ca stațiuni turistice de interes local.

Pe data de 22 octombrie, Guvernul României, la inițiativa Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, a adoptat Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea atestării unor localități sau părți din localități, ca stațiuni turistice de interes național, respectiv local și pentru modificarea anexei nr. 5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor și criteriilor de atestare a stațiunilor turistice.

Comuna Ocna Șugatag (județ Maramureș) a fost atestată ca stațiune turistică de interes național, iar localitățile, Anina (județ Caraș-Severin), Cavnic (județ Maramureș), Dorna-Arini (județ Suceava), Ghioroc (județ Arad), Gura Siriului (județ Buzău), Sadova (județ Suceava), Săcele (județ Brașov), Sânnicolau Mare (județ Timiș), Sighetu Marmației (județ Maramureș), Ștei (județ Bihor), Tulucești (județ Galați), Vatra Moldoviței (județ Suceava), cât și Zona turistică a comunei Borș (județ Bihor), au fost atestate ca stațiuni turistice de interes local.

In România, in prezent, sunt atestate 52 de stațiuni turistice de interes național și 87 de interes local.

EN RO