Noua companie aeriană românească pe rute regulate

Compania aeriană românească Dan Air a anunțat 12 noi rute regulate de la aeroportul Henri Coandă Otopeni din București spre destinații din nouă țări din Europa și zona Orientului Mijlociu.

Cele 12 rute vor fi operate începând cu iunie 2023. Zborurile de pe aceste rute vor fi efectuate cu avioane de tip Airbus A320, care au o capacitate de transport de 174 de locuri, 162 de scaune în clasa economică și 12 scaune în clasa business. Barcelona, Beirut, Berlin, Budapesta, Londra, Milano, Roma sau Munchen se numără printre destinațiile spre care vor fi efectuate săptămânal.

Compania românească Dan Air, fostă Just Us Air, a anunțat și zborurile de linie pe care le va opera de pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav, care urmează să fie inaugurat în vara lui 2023. Printre acestea se numără unul spre Bruxelles, dar și spre Barcelona sau Milano.

Dan Air a fost specializată până acum pe zboruri operate pentru alte companii aeriene şi zboruri charter, in Europa şi Orientul Mijlociu, cu avioanele şi echipajele proprii, cum ar fi Air Serbia, Transavia, Wizz Air, Jazeera Airways sau Sundair.