Nicolae Badea pregătește un nou proiect care include un aparthotel

Omul de afaceri Nicolae Badea, fostul finanțator al Dinamo București ,cu investiții în companii IT, de alimentație publică și imobiliare, pregătește actele aferente construirii unui ansamblu imobiliar amplu, cu birouri, apartamente și aparthotel, în locul clădirii din nordul Bucureștiului care găzduiește sediile principalelor sale firme.

Comerciantul de electrocasnice Relco, deținut de Nicolae Badea și care în trecut a fost unic importator al produselor sud-coreene Daewoo în România, a obținut actele premergătoare demolării clădirii de pe Șoseaua Fabrica de Glucoză, nr. 15, în care funcționează sediile Computerland, Romcom Pro, Microtech Electronic.

În locul acestei clădiri, pe terenul de circa 11.000 de metri pătrați, Relco avansează acum construcția unui ansamblu imobiliar cu clădiri ce vor avea 3 subsoluri, parter și de la 2 etaje până la 12 etaje. Configurația gândită pentru acest proiect cuprinde birouri, sute de apartamente și aparthotel.

În ultimii ani, Nicolae Badea a vândut dezvoltatorului imobiliar cu capital belgian Speedwell 9 hectare din fosta platformă industrială Griro de pe Calea Griviței și un teren de 5,6 hectare din Bucureștii Noi. De asemenea, el și-a vândut și acțiunile deținute la Orange România.

Nicolae Badea deține și 21,4% din Sphera Franchise Group, companie care gestionează francizele de pe piețele din România și Moldova sau nord-estul Italiei ale lanțurilor de restaurante KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery și Taco Bell.