Ionuţ Negoiţă investește în hotelul Rin Airport Otopeni

Hotelul de patru stele Rin Airport Otopeni, din apropiere de aeroportul Henri Coandă, Otopeni, va trece printr-un proces de modernizare, în urma unei investiţii estimată la 4,5 mil. EUR, potrivit lui Ionuţ Negoiţă, proprietarul hotelului.

Hotelul dispune de 258 de camere, 16 săli de conferinţă, centru spa iar anul trecut a avut un grad mediu de ocupare de 58% şi o cifră de afaceri de 25 mil. RON.

Au început lucrările de renovare la acest hotel şi se estimează finalizarea până în vara anului 2025.

Rin Airport Otopeni, situat pe Calea Călăraşilor, în Otopeni,  este fostul hotel Confort, re-branduit sub acest nou nume.

Rin Grand Hotel, construit iniţial ca cel mai mare hotel de pe piaţa locală, şi care s-a închis în 2022 definitiv pentru turişti, va fi transformat în apartamente, conversia lui este încă în curs. Hotelul cu 1.460 de camere a fost deschis în 2007  lângă târgul de maşini Vitan din Capitală, în urma unei investiţii de 60 mil. EUR. În 2017, când a fost deschis, era anunţat ca cel mai mare hotel din Europa, însă pandemia a afectat rezervările, ulterior fiind închis.

Ionuţ Negoiţă este fost acţionar majoritar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, cu afaceri în turism, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte rezidenţiale din Capitală și fondatorul companiei HILS Development, care ridică în estul Capitalei proiectele HILS Pallady şi HILS Brauner.

Fraţii Ionuţ şi Robert Negoiţă, primarul sectorului 3, au început să dezvolte afaceri în România după ce au lucrat în domeniul construcţiilor în Iugoslavia şi Franţa, unde au adunat o parte din banii pe care aveau să îi investească în ţară. În anul 1998, când a fost înfiinţată firma Pro Confort, fraţii Negoiţă au început să facă afaceri prin vânzarea de mochetă, adusă din Belgia. Afacerile în hoteluri şi imobiliare au început să fie dezvoltate după ce fraţii Negoiţă au cumpărat în 2002 un teren în zona Otopeni, pe o suprafaţă de 13.000 de metri pătraţi, pe care au dezvoltat ulterior hotelul Confort, înfiinţând firma Pro Hotels. La baza acestei strategii a stat atât construirea celui mai mare hotel din Europa, Rin Grand Hotel, dar şi a celorlalte hoteluri, Traian actualul Rin Central, Confort Otopeni  respectiv Rin Otopeni.