MEAT a obtinut toate avizele aferente finantarii Masurii 2

Imagine de Nattanan Kanchanaprat de la Pixabay

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, MEAT, a obtinut toate avizele aferente finantarii Masurii 2 – Granturi de capital de lucru si va debloca a treia transa de plati din aceasta schema de ajutor de stat din fonduri UE, in valoare de 241 mil. EUR.

„Atentionam beneficiarii sa semneze in timp util contractele de finantare. Reamintim ca termenul de semnare a contractului de finantare este de 20 de zile de la data sosirii contractului la banca. In cazul in care contractele sunt semnate in cel mai scurt timp de catre beneficiari, primele plati se vor face incepand de la mijlocul saptamanii viitoare. Ordinea platilor se face in ordinea numerelor de identificare in Registrul Unic Electronic (numar RUE). Numarul RUE estimat sa fie depasit la aceasta transa este in jur de 16.000. Pana in prezent, platile au fost facute pana la RUE 9.633”, se mentioneaza in comunicatul MEAT.

Inca din luna ianuarie ministrul Economiei, Claudiu Nasui, a avertizat ca bugetul acestor masuri a fost suplimentat in 2020 fara acoperire.

In acest context, MEAT a intreprins anul acesta mai multe actiuni de deblocare a resurselor de fonduri UE necesare incheierii cu succes a acestei scheme de ajutor de stat si pentru grabirea platilor.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului gestioneaza schema de ajutor de stat instituita prin OUG 130 din 31 iulie 2020 privind unele masuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operational Competitivitate 2014-2020, in contextul crizei provocate de COVID-19.

EN RO