MAT a emis avizul pentru înfiinţarea primei Organizaţii de Management al Destinaţiei din România

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) a emis pe data de 16.02.2023 avizul pentru înfiinţarea primei Organizaţii de Management al Destinaţiei (OMD) din România, dezvoltată la nivel judeţean. Este vorba despre „Organizaţia de Management al Destinaţiei Judeţene Maramureş”

Pentru înfiinţarea OMD-ului judeţean, în structurile de primire turistice clasificate din destinaţie trebuie să există cel puţin 1.000 de locuri de cazare. Mai mult, în structura organizatorică trebuie prevăzut cel puţin un post de manager de destinaţie turistică. Referitor la strategia de dezvoltare şi marketing turistic, precum şi la planul de acţiune, acestea pot fi elaborate şi adoptate în cel mult un an de zile de la primirea avizului.

După înfiinţarea, în luna decembrie a anului trecut, a „Organizaţiei de Management al Destinaţiei Suceava – Oraşul Cetăţii de Scaun”, alte două entităţi au primit avizul din partea MAT: „Organizaţia de Management al Destinaţiei Ţara Dornelor” şi „Organizaţia de Management al Destinaţiei Mamaia-Constanţa”.

Preşedintele desemnat al noii entităţi este domnul Ilie Boncheş.

În scopul informării asupra importanţei reformei OMD-urilor pentru sectorul turistic românesc, precum şi pentru o prezentare detaliată a mecanismelor de înfiinţare a acestor entităţi, MAT va organiza pe data de 24 februarie, în cadrul Târgului de Turism al României, o conferinţă la care sunt invitaţi să participe reprezentaţi ai unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi ai mediului privat din întreaga ţară.