Investitie de peste 74 mil. RON pentru amenajearea unei partii de schi olimpice in Statiunea Borsa

Asocierea formata din Yanis Nord SRL (judetul Maramures) si Technoalpin Spa (Italia) a castigat, ca unic ofertant, licitatia pentru realizarea unei telegondole si a unei partii olimpice de schi in orasul Borsa, plus o parcare etajata.
Contractul, estimat la 74,33 mil. RON, fara TVA, pentru 20 de luni, contractul a fost atribuit pentru suma de 74,29 mil. RON fara TVA.
„Proiectul isi propune cresterea importantei turistice a statiunii Borsa prin amenajarea partiei olimpice de schi, respectiv prin dotarea ei cu instalatie de inzapezit si de iluminat pentru schiatul in nocturna, precum si finalizarea lucrarilor de constructie-montaj la instalatia de telegondola si punerea ei in functiune. Aplasamentul ales pentru partie este acelasi pe care in urma cu peste 70 de ani s-a desfasurat prima competitie internationala de schi din statiunea Borsa, iar prin realizarea acestei investitii se doreste, pe langa cresterea atractivitatii turistice, si introducerea statiunii Borsa pe harta competitiilor internationale de schi”, se arata in caietul de sarcini al licitatiei.
Statiunea Borsa se afla la poalele Masivului Rodna si, potrivit datelor meteo, circa 125 de zile pe an solul este acoperit cu zapada.

Source: Profit

EN RO