Investitie de 5 mil. EUR in renovarea Castelul Corvinilor din Hunedoara

Castelului Corvinilor din Hunedoara urmeaza sa intre in reabilitare si conservare, investitia ridicandu-se la 5 mil. EUR.
“Castelul va avea parte de lucrari complexe de consolidare si reabilitare a zonelor afectate, precum si de lucrari de restaurare finisaje interioare si exterioare. Principala preocupare este sa se pastreze aspectul original al castelului, in acest sens lucrarile fiind atent monitorizate de catre specialistii de la Muzeul Castelul Corvinilor”, se arata intr-un comunicat postat pe pagina oficiala a Primariei Hunedoara.
Conform administratiei locale, intre obiectivele care vor fi restaurate se numara Turnul pictat sau Turnul Buzdugan, Sala Cavalerilor si Sala Dietei, Turnul Capistrano, Turnul vechi de poarta, Aripa Bethlen, Bastionul Tobosarilor, Fantana, Capela, Groapa ursilor, Turnul Njeboisia. 
Contractul de proiectare si executie a lucrarilor de restaurare si conservare a Castelului Corvinilor este prevazut sa se desfasoare pe o perioada de 27 de luni, licitatia fiind castigata de o asociere de trei firme. In prezent, constructorii mai au la dispozitie aproximativ 19 luni pentru a realiza lucrarile stabilite prin proiect.   

Source: Profit

EN RO