Investiție de peste 17 mil. RON în extinderea Delfinariului

Imagine de Claudia Beer de la Pixabay

Compania Manelli Impresa (Italia) a castigat, in urma unei licitatii, contractul pentru realizarea lucrarilor de extindere a Delfinariului din Constanta, contract atribuit pentru 17,64 mil. RON, fara TVA, de la un estimat la 19,1 mil. RON, fara TVA. Lucrarile vor fi incheiate peste 2 ani.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta valorificarea elementelor turistice prin extinderea si dotarea la standarde europene a infrastructurii Delfinariului din cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta. Mai precis, vor fi realizate lucrari de extindere a bazinului existent prin adaugarea unui bazin de 3.094 metri cubi.

Totodata, vor fi executate lucrari pentru realizarea unei zone ce va putea fi descoperita in sezonul favorabil (aproximativ 8 luni/an), dar si realizarea unei suprafete vitrate acrilice pentru cresterea activitatii de interactiune cu delfinii.

Proiectul va fi finantat prin Programul pentru dezvoltarea investitiilor in turism – Masterplanul investitiilor in turism si a criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investitii in turism, aprobat prin HG 558/2017. Contractul de finantare a fost semnat in prima parte a lunii august 2019.