Investiție de 2 mil. EUR în renovarea hotelului Târnava (Küküllő) din Odorheiu Secuiesc

Proprietarii au lansat o investiție de 2 mil. EUR în renovarea capitală a hotelului Târnava din Odorheiu Secuiesc.

Vorbim despre un hotel cu 75 de camere repartizate pe 5 nivele, care a fost construit între anii 1969-1971; a supraviețuit cutremurul din ’77 și de-a lungul aniilor a trecut de multe ori prin renovări.

Hotelul a trecut prin prima ei renovare extinsă în anul 2001, an în care a fost achiziționat de către László János, om de afaceri din Odorheiu Secuiesc. Din noiembrie al anului 2001 a fost în continuă funcționare până 2020.

În anul 2021 au început cea de-a doua renovarea extinsă, proces în demersul căruia era obligatoriu a se închide unitatea.

Capitalul financiar pe care familia László îl investește în reabilitarea și renovarea hotelului Târnava provine atât din finanțări în industria HoReCa, cât și din surse proprii, acesta fiind partea majoritară a sumei.

Proiectul actual a început în 2021 prin demolare și fortificarea structurală a clădirii, după care au urmat implementările de sisteme energetice noi, sisteme de ventilație și climatizare, restructurarea spațiilor și desigur partea estetică, finisările. Practic s-au eradicat toate implementările care nu mai corespundeau reglementărilor sau eficacității din ziua de astăzi. Luând în considerare experiența de mai mult de 20 de ani în domeniu, compania și-a adaptat modul de funcționare după cerințele pieței turistice, s-au regândit procesele de funcționare de zi cu zi.

În afară de finisările camerelor și a băilor, unele au fost și mărite sau întredeschise pentru a facilita realizarea unor camere de tip apartament și junior suite pe etajele superioare al clădirii, astfel în momentul de față dispune de 66 de camere.

La parterul hotelului s-a realizat renovarea recepției, a sălii de conferințe și a sălilor de evenimente.  Hotelul și-a reînceput activitatea în mai anul 2022 pe partea de cazare oaspeți.

Nu doar au renovat hotelul, ci l-au și extins; iar aici prin extindere ne referim la adoptarea de noi întrebuințări unor spații care în trecut nu erau folosite. Primul exemplu în acest sens ar fi terasa pe acoperiș, prima terasă de acest gen în județul Harghita, pe cea mai înaltă clădire comercială din centrul orașului, deschisă publicului din august 2022. Iar cel de-al doilea proiect este amplasarea Bistro-ului într-o nouă locație, acesta fiind deschis în luna octombrie 2022.

În prezent se lucrează la reconstrucția, mărirea și modernizarea centrului de spa și wellness, care urmează a fi deschisă în viitorul apropiat.

Scopul proiectului în proces de dezvoltare este de a realiza o clădire cu eficiență energetică ridicată, astfel asigurând funcționalitatea companiei pe termen lung.