In primul semestru al acestui an cele mai alese aeroporturi de romani au fost cele din Bucuresti, Iasi si Cluj-Napoca

Principalele aeroporturi pe care le-au ales romanii pentru a pleca in vacante sau calatorii de serviciu, in prima jumatate a anului 2016, sunt Bucuresti, Iasi si Cluj-Napoca, conform unei analize realizate agentia de turism online Tripsta.
Calatorii din Bucuresti au ales Atena, Amsterdam, Londra, Roma si Berlin, cei din Iasi au preferat Roma, Londra, Bologna, Paris si Tel Aviv, in timp ce calatorii din Cluj-Napoca au ales ca principale destinatii Istanbul, Barcelona, Basel-Mulhouse-Freiburg, Dublin si Izmir.
Conform datelor Tripsta, majoritatea rezervarilor din perioada analizata au fost realizate de barbati, situatia fiind destul de echilibrata in cazul calatorilor din Iasi – 53% barbati, 47% femei, in cazul Bucurestiului – 61% barbati si in Cluj-Napoca 78% dintre rezervari au fost realizate de barbati.
Media de varsta a celor care au rezervat calatorii a fost de peste 30 de ani in toate cazurile.
Cluj-Napoca si Iasi sunt principalele destinatii interne pentru calatorii din Bucuresti, in timp ce pentru cei din respectivele doua orase Bucurestiul este principala destinatie atunci cand calatoresc in tara, cel mai probabil in interes de afaceri.
In ceea ce priveste liniile aeriene preferate de bucurestenii Tarom-ul se afla pe primul loc, urmat de Ryanair si BlueAir, iesenii prefera BlueAir pe primul loc, urmat de Tarom si Wizzair, in timp ce in Cluj-Napoca liniile aeriene preferate sunt Tarom si Vueling.
Suma medie alocata rezervarilor online a fost la bucuresteni de 213 EUR, urmati de clujeni – 244 EUR si ieseni 137 EUR/rezervare.

Source: Economica

EN RO