Iaşiul este un oraş în creştere și are nevoie de mai multe hoteluri

Iașul, un oraș important din România, este în plină dezvoltare economică și culturală. Acest lucru atrage tot mai mulți turiști, care contribuie la economia locală.

În 2022, Iașul a fost vizitat de peste 360.000 de turiști, peste nivelul din 2019. Acest lucru de creștere de aproximativ 20%.

Cu toate acestea, capacitatea de cazare din Iași nu este suficientă pentru a satisface această cerere crescută. În anumite situații, turiștii sunt nevoiți să se cazeze în orașele din apropiere, cum ar fi Piatra Neamț sau Târgu-Neamț.

Piața hotelieră din Iași este insuficient dezvoltată, predomină hotelurile vechi. Acest lucru este un obstacol pentru dezvoltarea turismului în regiune.

Investitorii din Iași sunt în discuții pentru a construi noi hoteluri. Se crede că cel puțin patru hoteluri de brand internațional vor putea să intre în Iași în următorii ani.

Această dezvoltare ar contribui la creșterea economică a orașului și a regiunilor.

Iașul este un oraș cu un potențial turistic ridicat. Cu investiții în infrastructură și în facilități de cazare, orașul ar putea deveni sau destinație turistică de top în România.

Este pe locul cinci în topul celor mai vizitate oraşe din România, după Bucureşti, Braşov, Constanţa şi Cluj-Napoca.

Iaşiul are doar două hoteluri de brand internaţional anume Ramada şi Hampton by Hilton, iar la acestea se mai adaugă şi hoteluri sub mărci proprii anume Unirea şi International. Acestea sunt cele cele mai mari hoteluri din oraş.