Hotelul Radisson Blu Aurum din Brașov: 75% din totalul turiștilor cazați în primul an de funcționare au fost români

Hotelul Radisson Blu Aurum Brașov a avut în primul an de funcționare un grad de ocupare de 60%.

Dintre oaspeții care s-au cazat în hotel 75% au fost români, care au plătit în medie 600 RON pentru o noapte de cazare și servicii de cinci stele în centrul Brașovului.

Amplasat în inima orașului, Radisson Blu Aurum Brașov s-a deschis în octombrie 2022, după o investiție de peste 17 mil. EUR, pe locul fostei clădiri Palatul Telefoanelor de pe Bd. Eroilor din Brașov.

Vechea clădire, construită în anii 1930 și aflată într-un grad avansat de degradare a fost reabilitată. Hotelul dispune de 110 camere, un restaurant cu specific internațional, zonă de degustare care găzduiește un fragment vechi de peste 400 de ani din zidul vechii cetăți a Brașovului, executive lounge cu vedere panoramică, sală de conferințe cu capacitate de 150 de persoane și sky bar cu piscină, pentru relaxare și wellness.

În primul an de funcționare, hotelul a atras turiști din Statele Unite, Marea Britanie, Orientul Mijlociu sau Germania, dar și un număr mare de turiști români care vizitează Brașovul pentru afaceri sau în timpul liber.

Dintre clienții care au trecut pragul hotelului în primul an de funcționare 20% s-au cazat la Radisson Blu Aurum în scop „business”, în timp ce 80% au ales hotelul ca destinație de vacanță.

Pentru mediul de afaceri, hotelul oferă sala de conferință și evenimente și un executive lounge, care poate găzdui ședințe de management sau întâlniri de creație.

Piscina Etheris, inaugurată în această vară alături de SkyBar-ul Etheris oferă un loc de relaxare și socializare. Accesul la piscină este dedicat exclusiv oaspeților cazați în hotel sau celor care doresc să închirieze spațiul pentru evenimente private.