Hagag intentioneaza sa achizitioneze hotel Rex din Mamaia

Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe, controlat de omul de afaceri Yitzhak Hagag, intentioneaza sa cumpere hotelul Rex din statiunea Mamaia de la familia lui Carmen Palade, fosta sotie a omului de afaceri Dan Adamescu.

Investitiile in renovarea hotelului, afectat de un incendiu in 2011, sunt estimate la 8-10 mil. EUR, drept pentru care pretul de vanzare a proprietatea ar putea fi de circa 3 mil. EUR.

La sfarsitul anului 2020, firma care detinea hotelul s-a transformat din societate pe actiuni in societate cu raspundere limitata, cu asociatii Zinca Palade, Carmen Adamescu si Rani Palade.

Activele imobilizate declarate in bilantul financiar din 2020 al Rex Mamaia SRL au o valoare de 7,8 mil. EUR.

Hagag Development Europe intentioneaza sa faca achizitia prin intermediul noii sale firme, Hagag Rex Mamaia.

„Hagag Development Europe are planuri ambitioase pentru Romania. Urmarim sa ne consolidam pozitia pe plan local, atat din punct de vedere al activului existent, cat si din punct de vedere geografic. In acest context, prospectam activ piata si ne uitam cu atentie la mai multe proprietati sau terenuri cu potential, pretabile pentru proiectele rezidentiale sau office, dar si hoteliere”, au declarat, reprezentantii companiei.

De asemenea, Yitzhak Hagag a anuntat, recent, ca urmareste sa adauge in portofoliu noi active care sa permita Hagag extinderea pe piata hoteliera din Romania. Totodata, dezvoltatorul imobiliar a cumparat hotelul Susai din Predeal de la omul de afaceri Adrian Sarbu, si va investi in renovarea acestuia 60 mil. EUR, pentru a-l ridica la un standard de minim 5 stele.

Dezvoltatorul are un portofoliu local care depaseste 200 mil. EUR, potrivit anunturilor investitorului.

A finalizat pana acum restaurarea fostului sediu Petrom de pe Calea Victoriei 109, transformat in spatii comerciale si pentru birouri; restaurarea cladirii istorice de pe Calea Victoriei 139, care s-a transformat in 33 de apartamente; si primele 3 blocuri dintr-un complex rezidential dezvoltat pe malul lacului Pipera din Voluntari, care va cuprinde, la final, 17 blocuri cu 1.350 de apartamente, o investitie de 90 mil. EUR. De asemenea, Hagag mai detine Palatul Stirbei, pentru renovarea caruia a alocat un buget de 20 mil. EUR; un teren in cartierul Primaverii unde construieste un bloc cu 35 de apartamente de lux; si o cladire istorica cu arhitectura socialista, cumparata cu peste 9 mil. EUR, de pe strada Tudor Arghezi, nr. 21.

EN RO