Guvernul scutește firmele din domeniul HoReCa de plata impozitului specific pentru 90 de zile

Imagine de Peggy und Marco Lachmann-Anke de la Pixabay

Firmele din domeniul HoReCa vor fi scutite de plata impozitului specific pentru o perioadă suplimentară de 90 de zile, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

“Prin ordonanţa de urgenţă iniţiată de Ministerul Economiei, în domeniul HoReCa au fost adoptate două reglementări importante, respectiv scutirea de la plata impozitului specific pentru acest domeniu pentru o perioadă de 90 de zile care se adaugă la perioada anterioară, de 60 de zile, perioada stării de urgenţă, perioadă pentru care au fost scutiţi de la plata impozitului specific. Mecanismul în baza căruia se va aplica această scutire este următorul: impozitul acesta este un impozit anual datorat de către operatorii economici din zona hoteluri, restaurante, cafenele şi din cuantumul impozitului anual, calculat la 365 de zile, se scade perioada de 90 de zile pentru operatorii economici care beneficiază de această facilitate, la care se adaugă cele 60 de zile anterioare”, a explicat Dancă.

Plata acestui impozit se va face până la data de 25 octombrie, fiind amânat termenul de 25 iulie, a precizat şeful Cancelariei premierului.

El a adăugat că o altă măsură în favoarea firmelor din domeniul HoReCa prevede scutirea agenţilor economici care desfăşoară activităţi pe plajă de plata uneia dintre cele trei tranşe ale taxei de administrare, iar cei care aveau obligaţia de plată în două tranşe sunt scutiţi de 30% din cuantumul datorat.

Operatorii economici care plătesc până la 25 iulie impozitele aferente trimestrului al doilea şi cei care achită până la 25 octombrie impozitele aferente trimestrului al treilea vor beneficia de o bonificaţie de 10% din impozitul datorat.

EN RO