Actualizare: Proiectul Kempinski din Poiana Brașov nu a început încă procesul de autorizare

Hotelul Kempinski, nu are încă autorizație de construcție pentru că echipa dezvoltatorului lucrează cu o echipă de la grupul internațional Kempinski pentru finalizarea proiectului hotelier. Acesta ar putea fi gata in aproximativ 3-6 luni, ulterior compania ar solicita autorizația de construcție.

Investiția se ridică la 70 mil. EUR și va marca intrarea companiei Rock Holding pe un nou segment, cel al ospitalității. Proiectul va fi finanțat de fonduri equity si credite bancare.

Rock Holding vrea să construiască viitorul hotel Kempinski pe malul lacului din Poiana Braşov, în faţa hotelului Aurelius, iar aparthotelul, a doua parte a proiectului anunţat de investitor, va fi situat între Şura Dacilor şi Împăratul Romanilor, la circa 300 m de lac.

Compania care deţine cele două tere­nuri este Rock Mountain, firmă deţinută în proporţie de 95% de Rock Development Holding şi 5% de Meta Estate Trust.

Primăria Braşov, în adminis­tra­rea căreia se află şi Po­ia­na Braşov, spune că firmele Rock Development Hol­ding şi Rock Mountain nu au solicitat nicio autorizaţie de construire pentru un hotel în municipiul Braşov, adică nici în Poiana Braşov, în ultimii trei ani.

„Conform informaţiilor transmise de Serviciul Autorizări Construcţii, vă informăm că, în ultimii trei ani, compa­niile menţionate, respectiv Rock Deve­lopment Holding şi Rock Mountain, nu au solicitat autorizaţii de construire pentru hoteluri în municipiu Braşov“, spun reprezentanţii Primăriei Braşov.

 

Rock Development Holding, companie de dezvoltare imobiliară de pe piaţa rezidenţială din Bucureşti, a încheiat un parteneriat cu grupul hotelier Kempinski Hotels, în urma căruia lanţul va deschide prima sa unitate din România, acesta fiind primul hotel de cinci stele din Poiana Braşov. Proiectul va atrage o investiţie de 70 mil. EUR din partea Rock Holding, urmând a fi primul complex hotelier de cinci stele de lux din regiunea Transilvaniei. Proiectul va marca şi intrarea Rock Holding pe piaţa ospitalităţii din România.

Hotelul va avea facilităţi extinse de SPA şi wellness şi trei restaurante fine-dining internaţionale, un centru de conferinţe şi un spaţiu pentru organizarea de evenimente corporative şi private.

Kempinski numără 82 de hoteluri şi reşedinţe de lux în destinaţii ultra-luxoase din Europa, Asia-Pacific, Orientul Mijlociu, Africa, America Centrală şi Caraibe, la care se adaugă 26 de proiecte aflate în dezvoltare în prezent.

Această știre este o actualizare a următoarei știri publicate anterior în RHN: Rock Holding obţine autorizaţia de construire pentru proiectul de cinci stele din Poiana Braşov