Granturi de până la 26 078,3 EUR pentru afacerile din domeniul turismului

Statul va oferi sprijin financiar nerambursabil în sumă de până la  25 mii EUR pentru întreprinderile mici mi mijlocii din Republica Moldova cu activitate în domeniul turismului.

Guvernul a aprobat „Programul de sprijin pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii în domeniul turismului”, iar purtătorul de cuvânt al executivului, Daniel Vodă, a estimat că de aceste granturi ar putea beneficia în jur de 50 de agenți economici, ceea ce va genera crearea a 50 de locuri de muncă noi și menținerea a cel puțin 100 de locuri de muncă existente, precum și investiții în economia națională în valoare de aproximativ 2 096 800 EUR. Totodată, cel puțin 25 de întreprinderi își vor diversifica gama de servicii și produse.

Programul se adresează solicitanților care desfășoară activități antreprenoriale în turism sau activități conexe, cu potențial pentru organizarea de activități turistice în sate, comune și orașe cu o populație de până la 30 000 de locuitori. Prioritate va fi acordată solicitanților care sunt implicați în lanțul valoric al turismului rural.

Sprijinul financiar nerambursabil poate acoperi maxim 70% din valoarea proiectului investițional și nu poate depăși suma de 25 mii EUR pe beneficiar.

Bugetul programului implementat în viitorii trei ani este de aproximativ 1,5 mil. EUR, bani acordați de Uniunea Europeană.