FPTR : 50% dintre turistii care au facut rezervare pentru Revelion s-au razgandit si au anulat

Imagine de ming dai de la Pixabay

Jumatate dintre romanii care isi rezervasera sejururi in ultimele luni pentru diverse hoteluri din tara s-au razgandit si au anulat vacanta, astfel incat, daca in urma cu o luna circa 40% din capacitatea hotelurilor era rezervata, in prezent acest procent a scazut la 20%, fapt fara precedent in ultimii 30 de ani in turismul romanesc, a declarat Dragos Raducan, prim-vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

El explica valul de anulari prin anuntul recent al autoritatilor ca nu vor relaxa restrictiile in perioada sarbatorilor.

“Daca anul trecut hotelurile de la munte erau rezervate 100% cu doua luni inainte de Revelion si mai aveam si liste de asteptare, acum, la 1 decembrie, doar 40% din capacitatea de cazare era rezervata. Dar nici aceste rezervari nu sunt ferme, pentru ca in ultimele doua saptamani jumatate dintre aceste rezervari au fost anulate”, a precizat Raducan.

Autoritatile au anuntat recent, prin secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, ca regulile care sunt in vigoare nu vor fi inasprite, dar nu exista nici planuri de relaxare, in sensul permiterii circulatiei pana la ora 1:00 in noaptea de Craciun si Anul Nou, asa cum au propus reprezentanti ai industriei ospitalitatii. Raducan afirma ca, in aceste conditii, este foarte greu de facut o estimare referitor la gradul de ocupare a statiunilor de Revelion.