Fondatorul Albalact pregătește deschiderea unui hotel de 5 stele

Antreprenorul Raul Ciurtin, dezvoltatorul Albalact, pregătește inaugurarea Elania Resort, un centru multifuncțional cu 6 săli de evenimente, SPA și un hotel de 5 stele, o investiție de 20 mil. EUR realizată în locul camping-ului Făget, lângă Cluj-Napoca.

Este o investiție personală, în luna februarie a fost inaugurată partea de evenimente, în faza a doua de dezvoltare urmează hotelul cu 54 de camere.

Centru de evenimente Elitis Events Center, aflat deja în funcțiune, cuprinde 6 săli de evenimente cu o capacitate totală de 1.270 de locuri.

Raul Ciurtin, alături de Florin Mariș și familia Călin și Alina Dobra, lucrează acum și la construcția etapei a doua de dezvoltare rezidențială, care va cuprinde 275 de apartamente, din cadrul complexului Estoria City ce se dezvoltă în locul fostei platforme industriale Policolor din estul Bucureștiului.

Antreprenorul Raul Ciurtin a studiat medicina şi a făcut doi ani de stagiatură la Satu Mare ca medic generalist. În 1999, a devenit antreprenor, preluând Albalact. A mizat pe branduri noi şi pe rebranding-ul mărcilor existente, transformând compania aproape falimentară în lider de piaţă. În 2016, a vândut-o către gigantul francez Lactalis.

Acesta a dezvoltat producătorul de conserve, pateuri şi zacuscă Prefera Food. Apoi, treptat, a vândut din branduri, întâi în 2022 către Verdino, iar apoi anul acesta către grupul Morad. Acum își îndreaptă atenția si către domeniul turismului.