Data limita pentru voucherele de vacanta din anii precedenti este 30 iunie 2022

Rezervarile folosind vouchere de vacanta emise intre 1 ianuarie 2019 si 31 decembrie 2020 au ca data limita 30 iunie 2022.

Intre lunile ianuarie  si mai 2022 valoarea voucherelor de vacanta a fost de 190 mil EUR, iar numarul lor a fost de peste 19.7 mil.

Voucherele de vacante emise anul acesta pot fi utilizate daca sumele au fost virate pe card. Destinatiile alese pot fi doar din Romania, cu minim o noapte de cazare care trebuie rezervata doar de catre posesorul acestora. Pachetul turistic complet poate contine servicii  de masa, balneare, transport, programe turistice optionale oferite de catre agentii de turism licentiate .

Voucherele pot fi acordate de catre companii de stat, unde exista o limita de 1450 LEI/ persoana/an, dar si de cele private, unde valoarea poate fi pana la echivalentul a 6 salarii minime pe an .

Valoarea lor pentru tot anul este in jur de 350 mil. EUR .

Contribuie la dezvoltarea turismului intern si sunt aprobate pentru emitere anuala timp de 5 ani (2022-2026)

Unul dintre obiective este ca cel putin 1 mil de angajati din mediul privat, care reprezinta aproximativ 25% sa poata beneficia de vouchere.

Ca o masura de stimulare a turismului intern, ANAT a facut o solicitare Guvernului de a  aplica cota zero de impozitare pentru voucherele de vacanta sau o alta  formula moderna de credit fiscal.

Valoarea voucherlor de vacanta acordate anul trecut pentru angajatii din mediul privat a fost de aproximativ 50 mil. EUR.