Blue Air ajunge in proprietatea Statului

Compania aeriană românească Blue Air, care și-a suspendat zborurile anul, anunță că a notificat Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (A.A.A.S.) pentru a-i preda dreptul de proprietate asupra a 75% din acțiunile companiei.

Compania aeriană a precizat că în cursul zilei de 18 noiembrie, acționarii societății au fost contactați telefonic de reprezentanții A.A.A.S., care au solicitat o întâlnire în vederea stabilirii detaliilor tehnice în care această predare să aibă loc.

„Imediat ce va fi finalizat acest proces juridic, Societatea va comunica public noua structură a acționariatului. Evident, ulterior acționarul majoritar al Societății va decide modalitatea de comunicare publică a situației Blue Air”, se arată în comunicatul transmis de Blue Air.

Ministerul Finanţelor a anunţat joi că a solicitat Eximbank să analizeze posibilitatea executării garanţiilor companiei Blue Air depuse la acordarea împrumutului de peste 300 mil. RON pentru compensarea pierderilor economice suferite din cauza pandemiei Covid -19 şi pentru acoperirea parţială a nevoilor urgente de lichiditate.

Eximbank România a acordat companiei Blue Air un credit de peste 300 mil. RON pe o perioadă de 6 ani.

Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportaţi, cu un model de business Ultra – Low – Cost (ULC). Compania este certificată IATA Operaţional Safety Audit (IOSA) de către Internaţional Air Transport Association (IATA) pentru standarde excepţionale de operare şi este membră cu drepturi depline IATA.