Wizz Air introduce o nouă rută România – Israel

Compania aeriană low-cost Wizz Air va opera, începând din ianuarie 2023, o nouă rută de zbor din România spre Israel, respectiv de pe aeroportul din Suceava către aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv.

Această nouă rută este prima operată de Wizz Air de la Suceava către Orientul Mijlociu, completând cele 12 rute existente către destinaţii din Europa.

Începând cu data de 9 ianuarie 2023, compania aeriană va oferi două zboruri săptămânale din Suceava către Tel Aviv, în zilele de luni şi vineri.

Extinderea rutelor vine cu mai puţin de o lună înainte de deschiderea bazei Wizz Air de la Aeroportul Internaţional Ştefan cel Mare din Suceava şi înainte de livrarea a două noi aeronave, care vor sprijini operaţiunile pe cinci rute deja anunţate, către: Paris-Beauvais (Franţa), Bruxelles-Charleroi (Belgia), Veneţia-Treviso (Italia), Larnaca (Cipru) şi Eindhoven (Olanda).

De asemenea, vor exista creşteri de frecvenţă pe trei rute existente spre: Bologna, Milano-Bergamo şi Roma Fiumicino.

Wizz Air operează o flotă de 172 de aeronave Airbus A320 şi A321. În anul financiar care s-a încheiat pe 31 martie 2022, operatorul a înregistrat 27,1 milioane de pasageri.