SIF Banat-Crişana vinde din unităţile deţinute prin SIF Hoteluri

SIF Hoteluri, companie deţinută de SIF Hoteluri Banat-Crişana, a vândut hotelul DoubleTree by Hilton din Oradea pentru suma de 11 mil. EUR, conform unui raport al companiei publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Conducerea SIF Hoteluri a convocat adunarea acţionarilor societăţii în data de 21 decembrie pentru aprobarea înstrăinării Hotelului Eurohotel Baia Mare, preţul de vânzare urmând să fie întocmit în baza unui raport de evaluare, întocmit de un evaluator independent.

Hotelul dispune de 64 camere, restaurant cu o capacitate de 180 locuri, bar de zi 46 locuri, terasă  44 locuri, două săli de conferinţă  de 220 locuri, centru SPA compus din sală de fittness, piscină şi saună. Anul trecut, unitatea a avut afaceri de 1,4 mil. RON şi o pierdere de 0,03 mil. RON. În 2020 hotelul a avut o pierdere de 0,23 mil. RON, iar în 2019 un profit de 0,13 mil. RON, potrivit rapoartelor de pe site-ul bursei.

În vara anului trecut, SIF Hoteluri a vândut hotelul Rusca din Hunedoara pentru 1,1 mil. EUR fără TVA către Nicolae Căpuşan, ce deţine grupul din care fac parte hotelurile SunGarden din Turda, SunGarden Therme din Dej, precum şi complexul hotelier SunGarden Resort din Cluj Napoca.