Autoritatile din Sinaia aplica masuri suplimentare pentru asigurarea masurilor de protectie pe partii

Imagine de yelowlight de la Pixabay

Autoritatile locale din Sinaia cer suplimentarea patrulelor de jandarmi si solicita sprijinul militarilor de la Batalionul 21 Vanatori de Munte pentru a putea asigura respectarea masurilor de protectie sanitara si de distantare fizica la mijloacele de transport pe cablu si pe partii.

In acelasi timp, Consiliul Local Sinaia pregateste o hotarare care sa dea dreptul fortelor de ordine sa ii amendeze pe cei care nu respecta regulile de functionare a domeniului schiabil.

Masurile sunt luate dupa deschiderea sezonului de schi si in contextul in care pe munte s-a creat aglomeratie, unii turisti ignorand regulile de distantare.

Masurile au fost luate in conditiile in care, in prima zi a sezonului de schi, zeci de turisti au format cozi la care au asteptat si cate 40 de minute, pentru a urca in telegondole si telescaun, multi dintre ei ignorand regulile care prevad pastrarea unei distante fata de cei din jur iar unii nu au purtat masca de protectie.

Autoritatile locale au luat, de asemenea, si alte decizii pentru a evita aglomeratia. Astfel, incepand cu data de 21 decembrie 2020 va fi deschis traficul auto pe Drumul Cotei si se va crea un segment de drum cu sens unic, de la intersectia strazilor Drum Nou Cota 1400 si Calea Codrului (in zona hotelului Ioana) pana la Cabana Schiori.

„De asemenea, toti operatorii pe cablu vor fi obligati sa asigure delimitarea culoarelor de trafic prin montarea de garduri si parapeti dar si sa difuzeze, la fiecare 15 minute, mesaje audio care sa aminteasca publicului caracterul obligatoriu al masurilor impuse: distantare si masca”, mai informeaza autoritatile locale.