Apele Române deschid a treia etapă a licitației pentru închirierea plajelor de pe litoral

Administrația Națională „Apele Române” a anunțat deschiderea celei de-a treia etape de licitație publică pentru închirierea suprafețelor de plajă cu destinație turistică de la Marea Neagră pentru sezoanele estivale 2023 și 2024. Conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 8/9 martie 2023, autoritățile vizează sub-sectoare de plajă situate în Mamaia, Constanța, Venus, Saturn, Vama Veche și Mangalia.

Perioada de depunere a ofertelor se încheie pe data de 11 iulie, la ora 12.00. În etapele anterioare, un număr de sectoare de plajă, din cele 57 scoase la licitație, nu au primit nicio ofertă, fapt care impune reluarea licitației. Potrivit legii, este necesară prezența a cel puțin două oferte pentru fiecare sector. De asemenea, există și sectoare de plajă care au primit oferte în etapele anterioare, dar care nu au fost adjudecate până în prezent.

O altă noutate a acestei etape este faptul că sunt scoase la licitație sectoare de plajă care nu au mai fost închiriate anterior. Aceste suprafețe de plajă reprezintă zone pentru care Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral a inițiat acțiuni civile în vederea eliberării de sarcini, precum construcții de beach-baruri.

Anunțul de participare la licitația publică este disponibil integral pe site-ul oficial al Administrației Naționale „Apele Române” la acest link.

După încheierea procedurii de licitație, Administrația Națională „Apele Române” va publica rezultatele, inclusiv pe site-ul instituției www.rowater.ro.