ANAT: perspectivele turismului intern nu sunt deloc favorabile

Imagine de ming dai de la Pixabay

Presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), Dumitru Luca, sustine ca perspectivele turismului intern nu sunt deloc favorabile, iar Romania nu sta grozav pe partea de turism de incoming.

Anul 2020 a fost unul delicat pentru turism din toate punctele de vedere si chiar daca au aparut primele semne de reviriment, turismul intern se afla inca departe de potential si de nivelul anilor precedenti, a precizat Dumitru Luca, presedintele ANAT.

Acesta mai sustine ca Romania nu sta la fel de grozav pe partea de turism de incoming unde anul acesta nivelul a fost aproape de zero.

Toate grupurile, toti turistii din diferite tari, care rezervasera anterior, care de regula alimentau incomingul, s-au anulat.

In opinia sa, incomingul este un export de servicii, este aducator de valuta si un element care ar trebui sa echilibreze balanta Romaniei de incasari si plati.

In ceea ce priveste asteptarile pentru sezonul de iarna pe zona turismului intern, mai ales in contextul pandemiei de coronavirus, seful ANAT a mentionat ca perspectivele nu sunt deloc incurajatoare, pentru ca sunt in continuare restrictii in ceea ce priveste evenimentele indoor, dar si pe partea de turism balnear, care este inca paralizat.

Acesta afirma ca pe partea de incoming nu exista nicio varianta de a-l reporni prea curand, in timp ce pe zona de outgoing, conditiile de calatorie sunt de multe ori costisitoare sau inacceptabile.

EN RO