Ana Hotels va începe curând investiții de peste 10 mil EUR în modernizarea hotelului Europa

Simona Constantinescu, directorul general al Ana Hotels, grupul hotelier controlat de omul de afaceri George Copos, a explicat cum noul profil al turistului corelat cu evoluția mediului de afaceri local și internațional a reconfigurat strategia de business a grupului Ana Hotels.

Planul principal este modernizarea și renovarea hotelurilor deținute sub umbrela grupului. S-a început cu renovarea Hotelului Athénée Palace, în toamna anului 2020.

De la începutul acestui an, una dintre clădirile emblematice ale Bucureștiului, hotelul Athénée Palace funcționează sub brandul InterContinental. Timp de 26 de ani, hotelul Athénée Palace a fost afiliat lanțului hotelier Hilton. Însă de la 1 ianuarie 2023, hotelul poartă denumirea de „InterContinental Athénée Palace Bucharest”. Contractul cu InterContinental Hotels Group PLC a fost semnat pe o perioadă de 20 de ani. Investiția în renovarea hotelului a depășit 40 mil. EUR.

Din punct de vedere al diversității distribuției unităților hoteliere deținute de grupul Ana Hotels, în toamna aceasta, grupul a demarat un nou proces de renovare și modernizare. De data aceasta pentru hotelul Europa din Eforie Nord. Valoarea investiției va depăși, 10 mil. EUR și presupune atât renovarea hotelului Europa, cât și a centrului de sănătate Ana Health Spa din Eforie Nord.

Se estimează că procesul de renovare se va încheia în luna mai 2024.

Reabilitarea termică și renovarea hotelului Europa din Eforie Nord se vor realiza cu finanțare parțială prin intermediul unui proiect co-finanțat de Uniunea Europeană prin POIM.

În perioada următoare se va finaliza și reabilitarea hotelului InterContinental Athénée Palace Bucharest, ce include în această etapă, zona de restaurant & terasă, Cafe Athénée și centrul SPA.

După finalizarea acestor proiecte, grupul va începe procesul de modernizare a Hotelului Sport din Poiana Brașov.

Ana Hotels „Europa” are o capacitate de 221 camere, un restaurant de 400 de locuri, centru de conferințe, piscină interioară cu apă din Lacul Techirghiol, piscină exterioară și centru SPA cu terapii cu nămol și apă sărată și tratamente de wellness, înfrumusețare și relaxare.

În prezent, grupul Ana Hotels deține și operează hotelurile InterContinental Athénée Palace Bucharest, „Crowne Plaza Bucharest”, trei unități hoteliere la Poiana Brașov – Ana Hotels „Sport”, „Bradul” și „Poiana”, și „Ana Hotels Europa”, care include centrul SPA „ANA Aslan Health Spa” din Eforie Nord, precum și operatorul instalațiilor de schi din Poiana Brașov – ANA Teleferic, care a adăugat recent în portofoliul său restaurantul Panoramic de pe Vf. Tâmpa Brașov.