Alianta pentru Turism a elaborat un proiect de lege pentru Organizatiile de Management al Destinatiilor din Romania

Imagine de Andrei Prodan de la Pixabay

Asociatia de Management al Destinatiei Turistice Delta Dunari, AMDTDD, a organizat, in perioada 19 – 21 aprilie, la Sfantu Gheorghe, seminarul “OMD – placa turnanta a reformei in turism”, la care au participat actori din industria ospitalitatii, factori politici si jurnalisti specializati in turism.

Alianta pentru Turism a incheiat elaborarea unui proiect de lege pentru Organizatiile de Management al Destinatiilor (OMD) din Romania si urmeaza sa-l inainteze spre discutie la nivel guvernamental, a anuntat presedintele Asociatiei de Management al Destinatiei Turistice Delta Dunarii (AMDTDD), Catalin Tibuleac.

„Ca lider al grupurilor de lucru OMD din Alianta pentru Turism, pot sa va spun ca avem proiectul de lege finalizat, urmeaza sa incheiem normele metodologice de aplicare si sa-l inaintam spre discutie la nivel guvernamental si apoi in Parlament”, a afirmat presedintele AMDTDD.

Tibuleac a precizat ca e foarte important ca la nivelul fiecarei primarii sa se inteleaga necesitatea taxei speciale de promovare, care reprezinta un suport financiar consistent pentru un OMD.

In timpul conferintei de presa, reprezentantii industriei turistice au anuntat ca pentru zona umeda a Deltei se va infiinta un OMD, astfel incat comunitatile locale sa poata beneficia mai mult de ajutor pentru dezvoltare.

La randul lui, senatorul Vasile Dancu, a declarat ca Delta Dunarii are nevoie de un regulament de urbanism si de un pachet de legi speciale.

De asemenea, presedintele Aliantei pentru Turism, Alin Chipaila, a amintit ca resursele alocate promovarii turismului in Romania au fost insuficiente.

„Este imbucurator faptul ca prin eforturi combinate, Alianta pentru Turism a reusit sa transpuna ca idee in Planul National de Redresare si Rezilienta operationalizarea OMD, astfel incat sa beneficieze de un sprijin financiar in perioada 2021-2026. Credem ca in viitorul foarte apropiat vom putea pune pe masa decidentilor o propunere articulata de cadru legislativ asa incat pana la finele lui 2026 sa avem o retea functionala de 30 de OMD-uri”, a precizat Chipaila.

Prezent la conferinta de presa, jurnalistul britanic Charlie Ottley, cunoscut pentru documentarele “Wild Carpathia” si “Flavours of Romania”, a pledat pentru folosirea materialelor traditionale in constructii, dar si pentru sprijinirea populatiei locale.

EN RO