Aeroportul din Iasi a inregistrat un trafic de peste 100.000 de pasageri, in luna august

Imagine de Rudy and Peter Skitterians de la Pixabay

In luna august, traficul de persoane pe Aeroportul din Iasi a ajuns la 90% fata de cel inregistrat inainte de pandemie.

Directorul aeroportului, Romeo Vatra, a precizat ca in luna august au fost inregistrati 116.390 de pasageri imbarcati si debarcati, ceea ce reprezinta 90 la suta din volumul de trafic din august 2019. Totodata, fata de aceeasi luna a anului trecut, cresterea este dubla.

Conducerea aeroportului din Iasi sustine ca revenirea la nivelul de trafic din 2019 era preconizata abia pentru anul 2024, insa acest lucru se produce mult mai repede.

Cresterea fluxului de pasageri in ultimele luni este determinata de reluarea treptata a rutelor mai vechi, venirea la Iasi a doua companii noi, Lufthansa si Hisky, si reluarea parteneriatului cu Blue Air.

Evolutia traficului in sezonul estival, cu precadere in luna august, a fost favorizata si de operarea mai multor curse charter si sezoniere spre 7 destinatii de vacanta din Grecia, Turcia, Cipru si Egipt, care s-au bucurat de un grad de incarcare foarte bun inca de la primele zile de operare, a declarat Romeo Vatra.

El a precizat ca in decembrie vor fi deschise noi rute externe pe aeroportul din Iasi, catre Madrid si Dublin. Totodata, Blue Air a anuntat recent ca in primavara anului viitor va redeschide baza aeriana de la Iasi si va introduce zboruri catre 5 destinatii.

EN RO