Investitie de 2 mil. EUR in constructia unui aparthotel langa Palatul Parlamentului

Adrian Polec proprietarul grupului APX Hotels, a cumparat de la familia Chitafes un proiect imobiliar ce prevede constructia unui aparthotel cu cateva zeci de camere langa Palatul Parlamentului. Pentru terenul situat in zona Cotroceni s-au platiti 1,3 mil. EUR.

Apx Immo va investi peste 2 mil. EUR in proiectul imobiliar. Noua achizitie vine dupa ce grupul APX Hotels a cumparat hotelul Libra, de 4 stele, din centrul Sibiului, la un pret de 1,85 mil. EUR.

Proiectul de aparthotel a fost dus pana la stadiul autorizarii de familia de antreprenori Sorina, Daniel si Ionut-Iulian Chitafes, cunoscuti dezvoltatori imobiliari din Bucuresti, alaturi de Catalin Silviu Stan si Robert Alexandru Andrei.

Adrian Polec mai are in grupul sau 5 hoteluri de 4 stele: boutique hotelurile Venis si Filitti, din centrul Bucurestiului, plus complexul hotelier Wolkendorf din satul brasovean Vulcan si Hermanns Hotel din Sibiu.

Antreprenorul mai detine un teren de circa 1.500 mp langa Union Plaza, unde intentioneaza sa construiasca un hotel cu 14 etaje, cel mai mare din lantul sau hotelier. De asemenea, omul de afaceri intentioneaza sa mai dezvolte un bloc cu apartamente, inalt de 11 etaje, in zona Mihai Bravu, langa ansamblul rezidential Vitan Residence – dezvoltat cu banii americanilor de la Rockefeller.

Volumul tranzactiilor cu active hoteliere in Romania a atins, in 2020, aproximativ 9,5 mil. EUR, in scadere cu 87% fata de volumul de aproape 75 mil. EUR din anul precedent.