Wolff Werner-Wilhelm este noul director general interimar al TAROM

Pe data de 20 noiembrie, Consiliul de Administratie al TAROM l-a numit pe Wolff Werner-Wilhelm in functia de director general interimar al companiei, mandatul fiind de patru luni.
Wolff Werner-Wilhelm este al cincilea director general interimar care se va afla la conducerea companiei in 2017, el inlocuind-o pe Ileana Daniela Dragne, care a demisionat din functie pe data de 15 noiembrie, invocand probleme personale.
Daniela Dragne l-a inlocuit, la randul ei, pe Florin Susanu, inaintea caruia au mai fost Dan Plaveti si Eugen Davidoiu.
TAROM se afla intr-un proces de reevaluare si reorganizare, dupa mai multe incidente cu aeronavele companiei si dupa un anunt privind consemnarea de pierderi anul acesta estimate la 207 mil. RON.
Compania TAROM are prevazute in proiectul de buget rectificat pierderi de 206,793 mil. RON, de cinci ori mai mari fata de cele 41,21 mil. RON din bugetul publicat in septembrie in Monitorul Oficial.
Conform proiectului lansat in dezbatere pe site-ul ministerului, veniturile totale ale companiei sunt prevazute la 1,149 mld. RON, iar cheltuielile la 1,356 mld. RON. In bugetul aprobat, veniturile totalizau 1,24 mld. RON, iar cheltuielile 1,281 mld. RON.
Pentru investitii, proiectul prevede o suma de 262,198 mil. RON, fata de 267,795 mil. RON in bugetul aprobat.
In 2016, TAROM a inregistrat o pierdere de peste 46,9 mil. RON, in crestere cu 71,2% comparativ cu 2015, conform bilantului publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Source: Wall-Street