ANAT estimeaza ca numarul turistilor ce au ales destinatii in Romania va depasi 12 milioane in 2017

Numarul total al turistilor care aleg destinatii din Romania se estimeaza ca va depasi 12 milioane in 2017, o valoare care nu a mai a fost atinsa din anul 1990, a anuntat prim-vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, ANAT, Adrian Voican. Turismul romanesc este in crestere cu circa 10% in 2017.
De alta parte, numarul turistilor straini va ajunge la un record de peste 2.600.000.
Romanii au manifestat un interes in crestere pentru turismul local, la editia de toamna a Targului de Turism al Romaniei, principalele destinatii turistice pentru sezonul de iarna 2017 avand deja un grad de rezervare de peste 90%. Cele mai cautate destinatii au fost Calimanesti – Caciulata, Baile Felix, Baile Govora, Valea Prahovei si Bran-Moeciu.
Pentru vara anului 2018, cu ocazia Targului de Turism al Romaniei, au inceput inscrierile timpurii, iar statiunile care conduc in topul rezervarilor sunt: Mamaia, Eforie Nord si Jupiter.
Printre destinatiile externe care au manifestat un interes pentru turistii romani se numara Turcia (Antalya), Spania, Grecia, Bulgaria, Portugalia, Croatia.
In cadrul Targului de Turism al Romaniei, Bibi Touring Touroperator, care ofera exclusiv destinatii romanesti, a pus la dispozitia celor interesati peste 10.000 de pachete turistice in 100 de statiuni si destinatii din Romania, iar pe parcursul targului agentia a inregistrat o crestere a vanzarilor de 50% fata de anul 2016, iar cea mai de succes oferta a fost „Vacanta de o luna in Romania”: 7 zile la Baile Govora, 7 zile la Predeal, 7 zile la Neptun si 7 zile in Delta Dunarii.
De asemenea, Christian Tour a anuntat vanzari de peste 3 mil. EUR in cadrul Targului de Turism, cu 70% mai mult fata de editia din toamna anului trecut.
Paralela 45 a consemnat vanzari in crestere cu o treime, la Targul de Turism al Romaniei, fata de noiembrie 2016. Astfel, reducerile afisate si destinatiile noi lansate pentru vara viitoare au crescut vanzarile Paralela 45 cu 950.000 EUR, cu ocazia targului si a Black Friday, din 17 noiembrie. Cele mai multe rezervari s-au facut pentru sarbatorile de iarna si pentru vara viitoare.
Pentru vara 2018, turistii au cumparat de la Paralela 45 in special vacante in Grecia, Turcia, Spania, pentru care touroperatorul a afisat reduceri de pana la 50% din tariful de cazare, avand disponibile noi destinatii pe zboruri charter in insula Samos, cu preturi ce pornesc de la 356 de EUR/persoana, Alanya – de la 416 EUR/persoana, Durres, Golem si Vlore – de la 385 EUR/persoana.

Source: Wall-Street

EN RO