Un turn futurist cu 45 de etaje va fi realizat pe coasta georgiana a Marii Negre

Firma de proiectare Atkins Architecture a propus investitorului Sustainable Growth Investments o varianta indrazneata si deosebita pentru un imobil cu functiuni mixte care va fi realizat pe coasta georgiana a Marii Negre, in orasul Batumi. Numit Ad Astra Building, structura din otel si sticla va gazdui un hotel de cinci stele, spatii pentru birouri, magazine, penthouse-uri de lux, o sala de expozitii, una de evenimente si un restaurant la ultimul dintre cele 45 de etaje, sub heliport.

Arhitectura cladirii a fost inspirata din cea a turnurilor traditionale georgiene, realizate din piatra, care pot fi vazute pe dealurile din regiune. O structura diagonala din otel va sustine turnul din sticla, fiind o buna capacitate portanta pe verticala, dar dand si un aspect deosebit tesaturii de suprafete vitrate. Turnul va fi „incoronat” cu o piramida translucida care va accentua tiparul triunghiular de pe fatada cladirii. Sub triunghiurile exterioare va fi amplasat un sistem de obloane care va crea umbre interesante si intimitate in spatiile interioare. In plus, aceste obloane vor avea si rolul de reducere a supra-incalzirii imobilului din cauza razelor soarelui. Impreuna cu geamurile si structura metalica, obloanele vor reduce supra-incalzirea cu pana la 40%.

Piramida din varful turnului nu are doar rol vizual, de infrumusetare a aspectului imobilului, ci se si deschide pentru a dezvalui heliportul aflat pe acoperis. Ad Astra Tower va fi un simbol al dezvoltarilor imobiliare noi din orasul georgian pentru el va putea fi vazut din orice punct al localitatii, dar si de pe muntii aflati in apropiere.

Source: Flux Imobiliar