Turismul din Marea Britanie ar putea inregistra venituri mai mici in 2007

Expertii britanici din sectorul turistic au declarat ca in 2007 Marea Britanie ar putea inregistra venituri din turism mai mici cu pana la 2,86 miliarde EUR, daca guvernul nu va investi in promovare turistica.

Biroul de Statistica Britanic a precizat ca in aceasta vara numarul turistilor straini care au vizitat Marea Britanie a scazut cu 13%. Agentii de turism declara ca aceasta scadere se datoreaza vremii proaste, preturilor mari si competitiei generale din industria mondiala a turismului.

De asemenea, specialistii estimeaza ca, datorita Jocurilor Olimpice care se vor desfasura in 2012, Marea Britanie va inregistra venituri de aproximativ 3 miliarde EUR din turism.

Reprezentantii VisitBritain, responsabili pentru promovarea Marii Britanii in plan turistic, au declarat ca intentioneaza sa ceara guvernului sa majoreze fondurile de promovare si asteapta colaborari din partea responsabililor cu promovarea culturii si sportului.

Directorul VisitBritain, Christopher Rodrigues, a declarat ca timp de 12 ani organizatia a inghetat fondurile primite, timp in care Marea Britanie a inregistrat un deficit in turism de peste 25,8 miliarde EUR.

Source: Daily Business