Transportul aerian de business ar putea creste cu pana la 10% in 2011

Potrivit estimarilor American Express Business Travel, in 2011 transportul aerian de business va creste cu pana la 10%, iar preturile biletelor vor reveni la nivelurile dinaintea crizei.

Se preconizeaza ca cea mai mare crestere, de 5-10%, va fi inregistrata in zona Asia-Pacific, urmata de America de Nord, cu 3-7%.

Costul unei calatorii la clasa business pe distante mari va creste cu 5-9% in Europa si Orientul Mijlociu si cu 3-8% in America Latina, potrivit estimarilor, iar biletele la clasa economic pentru zborurile interne pe distante scurte vor creste cu 2-9%, in functie de regiune, America de Nord inregistrand cele mai mici cresteri, intre 2% si 6%.

Scaderea turismului de business a dus la o reducere a numarului de locuri in avioane de 6,8% in 2009, cea mai mare scadere inregistrata de la al doilea razboi mondial.

Si tarifele hotelurilor pentru proprietatile din clasa superioara vor creste de la 2% la 10%, Asia urmand sa inregistreze o crestere de 5-10%. Tariful camerelor din hotelurile cu clasificare medie va creste cu 10%.

Source: Daily Business