Transilvania se afla in topul celor mai inedite destinatii de vacanta

Potrivit site-ului listverse.com, care a realizat un top al celor mai inedite destinatii de vacanta, Transilvania intruneste calitatile necesare pentru a fi nominalizata alaturi de Malta, Coreea de Sud, Tanger si Mongolia.

Malta se afla pe prima pozitie in acest clasament, beneficiind de anotimpuri cu vreme echilibrata si placuta, care au contribuit la desemnarea acesteia drept tara cu cel mai bun climat din lume. Malta este recunoscuta pentru preocuparea destinata artei, evenimentele culturale fiind programate relativ frecvent in acest stat, cel mai mic din Uniunea Europeana, atat din punct de vedere al numarului de locuitori, cat si ca suprafata.

Transilvania a devenit atractiva datorita Sibiului, desemnat oras cultural european in 2007, Marginimii Sibiului, Clujului, sau festivalului medieval de la Sighisoara, toate locatii superbe, cu specific propriu si un centru istoric renovat, plin de obiective turistice.

Coreea de Sud, desi o destinatie evitata din cauza regimului comunist, este foarte apreciata de turistii care au depasit aceasta  bariera. Zona Demilitarizata, cuprinsa intre Coreea de Nord si Coreea de Sud si neadministrata de niciuna dintre cele doua tari, tunelurile construite de nord-coreeni in vederea unei invazii fulger a Coreei de Sud, sau renumita gastronomie locala, sunt cateva dintre atractiile acestei destinatii.

Tanger, zona internationala si port multicultural, reprezinta mozaicul modern-antic si un mix cultural, perfect imbinate. Orasul isi pastreaza designul oriental, dar desfasoara si proiecte de modernizare, care vizeaza noi hoteluri de cinci stele de-a lungul litoralului, a unei zone comerciale moderne, Tangier City Center si a unui  nou terminal de aeroport.

Mongolia, delimitata la nord de munti si la sud de Desertul Gobi, acoperita de stepe aride si neproductive, unde aproximativ o treime din populatia totala peste 2,8 milioane de oameni este nomada sau semi-nomada, reprezinta destinatia potrivita pentru o calatorie initiatica. Rutele, care pot fi parcurse cu ghizi locali, nu sunt ingradite, nici amenajate, iar singurii oameni intalniti fac parte din caravane, sau sunt alti turisti excentrici.

Source: Bloom Biz