Programul “Craciun in Bucovina” va fi promovat la Viena, Munchen si Augsburg

Pe 20 octombrie, presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat intr-o conferinta de presa ca a fost finalizat calendarul evenimentelor cuprinse in programul european ”Craciun in Bucovina”, care va fi promovat in tara, dar si in strainatate, la Viena, Munchen si Augsburg.

Calendarul programului va servi agentiilor si asociatiilor de turism si proprietarilor de unitati de cazare, pentru pregatirea pachetelor turistice din perioada sarbatorilor de iarna.

Programul ”Craciun in Bucovina” incepe pe 5 decembrie, cu un spectacol pentru copii organizat in Muzeul Satului Bucovinean din Suceava.

In perioada 6 – 18 decembrie vor avea loc pregatirile pentru de sarbatorile de iarna in toate localitatile judetului, obiceiuri de Ignat in mai multe zone, sezatori si claci, sau repetitii pentru colinde si uraturi, care vor incepe pe 19 decembrie.

Pe 23 decembrie va fi organizat concertul “Colinda colindelor”, la Sucevita, dar si spectacole cu colinde in toate orasele din judet, iar pe 24 decembrie vor putea fi ascultate colinde in vetre folclorice si in gospodarii taranesti care pastreaza traditiile.

Pe 25 decembrie va fi organizat un Concert de Craciun la Gura Humorului, in zona Arinis, unde va fi amplasat un sat bucovinean si un traseu de mocanita, ca simbol al turismului montan.

In perioada 27 – 30 decembrie vor fi organizate festivaluri ale obiceiurilor in mai multe zone din judet, prezentari de masti si formatii de uratori.

Pentru 31 decembrie turistii vor participa “La urat in Bucovina”, iar in prima zi a Noului An se va merge cu sorcova si va fi organizat Balul gospodarilor.

Gheorghe Flutur a declarat ca in perioada sarbatorilor de iarna sunt asteptati in Bucovina mai multi ambasadori straini acreditati la Bucuresti si ca, dupa discutii cu reprezentanti ai autoritatilor regionale partenere ale judetului Suceava din Ucraina si Republica Moldova, se vor putea organiza actiuni similare si pentru sarbatorirea Craciunului pe stil vechi.

Source: Financiarul