Topul oraselor cu cea mai buna calitate a vietii din lume

Conform unui sondaj privind calitatea vietii efectuat de Mercer in acest an, Viena ocupa primul loc in clasamentul oraselor cu cea mai buna calitate a vietii din lume, fiind urmata de Zurich, Auckland, Munchen, Vancouver, Dusseldorf, Frankfurt, Geneva, Copenhaga, iar Berna si Sydney sunt la egalitate pe locul zece.
Europa are 15 orase in primele 25 de orase din clasamentul privind calitatea vietii. Viena este cel mai bine cotat oras atat la nivel regional cat si global.
In ceea ce priveste clasamentul infrastructurilor orasenesti, Europa este prezenta in top 10 cu sase orase Frankfurt si Munchen pe pozitia a doua, Copenhaga pe 4, Dusseldorf si Londra pe 5 si Hamburg pe 9. Pe locul 12 se afla si orasul Paris. Bucurestiul reuseste sa depaseasca doar Sofia la capitolul infrastructura, dintre capitalele Uniunii Europene si se situeaza pe locul 107.
Mercer realizeaza clasamente internationale privind calitatea vietii in baza celor mai recente studii internationale referitoare la calitatea vietii. Pentru fiecare oras acoperit de studiu sunt realizate rapoarte individuale. 
La nivel global, orasele cu cea mai proasta calitate a vietii sunt Khartoum si Sudan pe locul 217, N’Djamena si Ciad pe locul 218, Port-au-Prince si Haiti pe locul 219, Bangui si Republica Centrafricana pe locul 220, iar pe ultimul loc se afla Bagdad si Irak – 221.

Source: Adevarul