TTB: vanzari de 1,5 milioane EUR

In perioada 8-10 mai in Parcul Izvor din Bucuresti s-a desfasurat a treia editie a Targului de Turism Bucuresti, TTB. Vanzarile inregistrate de agentiile de turism au fost de peste 1,5 milioane EUR, nivel similar cu cel de anul trecut, au declarat reprezentantii firmei Interpress Turism, organizatorii evenimentului.

Editia din acest an a inregistrat 15.000 de vizitatori, cu 25% mai mult decat anul trecut, cand targul a vost vizitat de 12.000 de persoane.

Printre beneficiile oferite de operatorii prezenti la targ s-au numarat reduceri de pana la 20% pentru vacantele achizitionate la targ, in functie de perioada si destinatie, o zi de vacanta bonus la sejururile de 7 zile in lunile mai si iunie, gratuitate pentru cel al 40-lea client, calatorie gratuita cu avionul pentru copiii sub 12 ani sau posibilitatea de a plati vacanta in rate.

Reprezentantii din turism sustin ca anul acesta nu va fi un an al recordurilor nici in ceea ce priveste numarul de turisti, nici in ceea ce priveste incasarile.

Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania, ANAT, a declarat ca pe plan intern se va inregistra o crestere de aproximativ 10% fata de anul trecut, pe fondul crizei multi dintre romani alegand sa petreaca vacanta in tara.

Hotelierii de pe litoral au scazut preturile cu 10% fata de anul trecut sau in cel mai rau caz le-au mentinut la nivelul celor de anul trecut, a mai spus Badulescu. Insa reducerea nu a fost operata de toti hotelierii, ci doar de cei care detin lanturi mari.

Source: Daily Business