Aeroportul Baneasa: 500.000 de pasageri, in T1

In primele trei luni din 2009, Aeroportul Baneasa a inregistrat un trafic de 500.000 de pasageri, iar jumatate din pasageri au fost romani care au calatorit inspre si dinspre Spania sau Italia, a declarat Stefan Mladin, directorul general al aeroportului.

Mladin a declarat ca in primul trimestru din 2009 traficul de pasageri a crescut cu 18% fata de aceeasi perioada din 2008, iar estimarile pentru anul in curs in ceea ce priveste traficul de pasageri si cifra de afaceri se mentin la o crestere de aproximativ 20-25%.

In perioada sarbatorilor de Paste aeroportul a inregistrat un trafic de aproximativ 40.000 de pasageri, cu 30% mai mult decat in perioada similara a anului trecut.

Dintre companiile cu cel mai mare trafic pe aeroportul Baneasa, primul loc este ocupat de Blue Air, urmat de Wizz Air.

Reprezentantul aeroportului a precizat ca, in prezent, sunt purtate negocieri cu doua companii din Europa, care intentioneaza sa-si desfasoare activitatea din Aeroportul Baneasa.

In ceea ce priveste modernizarea Aeroportului, Mladin a declarat ca urmeaza sa aiba o intalnire cu Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, pentru a discuta despre construirea noului terminal.

Source: Business Standard