S-a lansat primul ghid gastromonic din Romania

Pe data de 9 iunie la hotel Novotel din Bucuresti a fost lansat primul ghid gastronomic din Romania, “A la carte”.

Fondatorii ghidului sunt Nicolas Andrieu si Didier Ousset, renumiti in industria ospitalitatii.

Primul volum al ghidului gastronomic din Romania are in vedere principalele orase din tara, fiind selectate 31 de restaurante din Bucuresti, 3 din Timisoara, 3 din Brasov si 3 restaurante din Sibiu.

Criteriile au fost extrem de exigente, referitoare la calitatea mancarii, raportul calitate – pret, calitatea servirii si decorul/ ambianta restaurantului.

Comisia care a evaluat 1.000 de restaurante din Romania a fost formata din bucatari si directori de restaurante celebre, in special din Franta, dar si din Romania.

Cele mai apreciate restaurante de comisia de evaluare, din cele selectate, sunt restaurantul Bistro Epoque din Bucuresti, Cantine de Nicolai, Benihana, restaurantul Belvedere din Brasov, restaurantul Ici et La, Osho, Osteria Gioia si restaurantul Casa cu Flori din Timisoara.

Source: Horeca Romania