SIF Transilvania intentioneaza sa achizitioneze pachetul minoritar al firmei Orizont Turism

SIF Transilvania a propus un pret de 8,05 RON/actiune pentru achizitionarea pachetului minoritar de 40,8% din capitalul firmei Orizont Turism din Predeal, valoarea totala a tranzactiei fiind stabilita la 8,06 milioane RON. In urma operatiunii, societatea de investitii financiare va detine integral capitalul Orizont Turism, proprietarul hotelului Orizont din Predeal.

Oferta publica se va derula in perioada 5-26 aprilie si vizeaza un pachet de 1,002 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,5 RON.

Potrivit ofertei publice lansate de SIF Transilvania, strategia de dezvoltare a Orizont Turism prevede cresterea cotei de piata a firmei, modernizarea hotelului, construirea a 2 sali de evenimente, precum si a unui centru de agrement si sanatate in vecinatatea unitatii.

In viitor, activitatea firmei din Predeal va fi integrata intr-un lant hotelier specializat al SIF Transilvania.

In acest an SIF Transilvania va investi aproximativ 25-30 milioane EUR pentru modernizarea hotelurilor din portofoliu si construirea unor noi spatii de cazare si tratament, printre proiectele vizate numarandu-se si reabilitarea hotelului Orizont din Predeal. Totodata, planurile de investitii ale societatii de investitii prevad si modernizarea hotelurilor din statiunea Covasna, unde lucrarile sunt estimate la aproximativ 16 milioane EUR si construirea unui hotel de 5 stele in Tusnad, langa lacul Ciucas.

SIF Transilvania mai deruleaza investitii in Brasov, la hotelul Aro-Palace, precum si in statiunile Saturn si Baile Felix.
Source: Monitorul Expres